Sport i kultura fizyczna
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Poradniki i przewodniki
(1)
Dostępność
nieokreślona
(1)
Placówka
Biblioteka ul. Dąbrowskiego 20
(1)
Autor
Mizera Justyna
(1)
Mizera Krzysztof (nauki kultury fizycznej)
(1)
Rok wydania
2010 - 2019
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Odbiorca
18+
(1)
Dorośli
(1)
Temat
Dietetyka
(1)
Sport
(1)
Suplementy diety
(1)
Gatunek
Poradniki
(1)
Dziedzina i ujęcie
Historia
(615)
Socjologia i społeczeństwo
(178)
Edukacja i pedagogika
(151)
Literaturoznawstwo
(113)
Bezpieczeństwo i wojskowość
(83)
Sport i kultura fizyczna
(1)
Medycyna i zdrowie
(79)
Polityka, politologia, administracja publiczna
(77)
Kultura i sztuka
(73)
Prawo i wymiar sprawiedliwości
(72)
Religia i duchowość
(61)
Podróże i turystyka
(58)
Psychologia
(48)
Rodzina, relacje międzyludzkie
(48)
Kultura fizyczna i sport
(43)
Biologia
(40)
Etnologia i antropologia kulturowa
(30)
Kulinaria
(25)
Hobby i czas wolny
(24)
Geografia i nauki o Ziemi
(20)
Styl życia, moda i uroda
(19)
Rozwój osobisty
(15)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(13)
Językoznawstwo
(12)
Nauka i badania
(12)
Architektura i budownictwo
(9)
Media i komunikacja społeczna
(8)
Inżynieria i technika
(7)
Ochrona środowiska
(7)
Transport i logistyka
(7)
Fizyka i astronomia
(6)
Chemia
(4)
Opieka nad zwierzętami i weterynaria
(4)
Bibliotekarstwo, archiwistyka, muzealnictwo
(3)
Filozofia i etyka
(3)
Praca, kariera, pieniądze
(3)
Zarządzanie i marketing
(3)
Archeologia
(2)
Dom i ogród
(2)
Literaturoznawstwo
(1)
Autobiografia
(1)
Etnografia i antropologia
(1)
Informatyka i technologie informacyjne
(1)
Matematyka
(1)
Obronność i bezpieczeństwo narodowe
(1)
Prace, kariera, pieniadze
(1)
Rodzina i relacje międzyludzkie
(1)
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
Socjografia
(1)
Socjologia
(1)
Urbanistyka
(1)
Zabawy
(1)
Zdrowie i uroda
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Dietetyka sportowa to dziedzina, która szybko się rozwija, a wiedza na jej temat powinna być stale aktualizowana. W książce autorstwa Justyny Mizery i Krzysztofa Mizery zamieszczono najnowsze informacje dotyczące węglowodanów, białek, tłuszczów, płynów oraz suplementów. Wszystko to wsparte jest sporą dawką wiadomości o fizjologii sportu, niezbędnych do zrozumienia wielu zjawisk związanych z trawieniem, przyswajaniem składników i działaniem poszczególnych diet. Pozycja ta - na podstawie nowych badań naukowych i wieloletniego doświadczenia autorów w pracy ze sportowcami - obala także wiele mitów krążących wśród osób podejmujących aktywność fizyczną (np. ten, że laktoza powoduje skok cukru we krwi). Dietetyka sportowa stanowi solidne połączenie teorii z praktyką. Zawiera mnóstwo użytecznych, popartych wiedzą i doświadczeniem wskazówek, które czytelnik będzie mógł wykorzystać. Autorzy książki to cenieni i znani m.in. z programów TVN, TVP oraz Polsat News polscy specjaliści, pracujący z czołowymi sportowcami różnych dyscyplin. Od 2008 roku pomagają w przygotowaniach olimpijczykom, ponad 30 medalistom mistrzostw świata i Europy, a także osobom amatorsko uprawiającym sport, dzieciom i osobom otyłym. Przez te lata skomponowali ponad 1000 unikatowych diet. Książka jest doskonałą pozycją dla każdego, kto interesuje się dietetyką w aktywności fizycznej i zdrowym żywieniem z praktycznego punktu widzenia. Jej niewątpliwą zaletę stanowi fakt, że ważne i nie zawsze proste kwestie opisywane są w sposób przystępny dla każdego. Polecamy ją dietetykom, studentom, sportowcom, trenerom, fizjoterapeutom oraz pasjonatom, zarówno tym początkującym, jak i zaawansowanym.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka ul. Dąbrowskiego 20
Egzemplarze są obecnie niedostępne: sygn. 613.2
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej